vco

vRealize Orchestrator Basics – 1

Bu yazımda biraz vRealize Orchestrator’dan bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz gerçek bir bulut yapısına giden yolda otomasyon çok ciddi bir yer kaplamaktadır. Bu sebepten dolayı bu ve bundan sonra ki birkaç yazımda Vmware’in Orchestrator’undan bahsetmek istiyorum. Orchestrator aslında eski bir ürün olmakla beraber son yıllarda ciddi anlamda yeteneği artmış ve kullanım alanı genişlemiş bir üründür. Sadece Vmware’in kendi ürünleriyle değil pluginler sayesinde birçok AD’den tutun aktif network cihazlarına kadar çok geniş bir yelpazede ki ürünleri yönetebiliyorsunuz.

Continue reading

vRealize Automation ve vCO Entegrasyonu

Bazen vRealize Automation içerisinde gelen ön tanımlı workflowları ihtiyaçlarımız doğrultusunda özelleştirmek isteriz. Genelde Design Center içerisinde bulunan akışlar ve componentler ihtiyaçlarımızı genelde karşılasalar da vCO üzerinde bulunan başka workflowlarıda çağırmak isteyebiliriz. vCO’nun AD,SRM,Netapp ve Exchange gibi bir çok farklı entegrasyonu vardır bu sayede VM’imizi yaratırken başka ürünlerle de entegrasyonunu sağlayabilir daha esnek ve süreçlere uygun bir yapı oluşturabiliriz.

Continue reading

vCO PowerShell plugin Kurulumu ve Kullanımı

Vmware vCenter Orchestrator (vCO) workflowları içerisinde istediğimiz gibi script yazmamıza izin verse de ön tanımlı olarak sadece Javascript’i destekliyor . Bu sebepten dolayı hali hazırda kolayca bulunan veya mevcut olarak kullandığımız Powershell scriptlerimizi kullanamıyoruz. Bunun için Vmware vCO’a Powershell Plugin’i çıkartmıştır. Bu yazımda bu plugin’nin kurulumunu ve kullanımını anlatacağım.

Plugin’i kullanabilmemiz için öncelikle aşağıdakilere sahip olmamız gereklidir:

Continue reading